Ads Top

Arriva en Zuid Holland ondertekenen uitvoeringsovereenkomst elektrische bussen

Arriva en de provincie Zuid-Holland hebben de uitvoeringsovereenkomst ondertekend voor de levering en inzet van 5 elektrische bussen. Deze nieuwe elektrische bussen worden vanaf juli 2017 ingezet op lijn 10 in Dordrecht en op de lijnen 1 t/m 4 in Gorinchem. Deze innovatieve bussen kennen geen uitstoot van uitlaatgassen en zijn bovendien stiller. De uitvoeringsovereenkomst is getekend door Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer & Vervoer van de provincie Zuid-Holland, en André Cnossen, directeur Operations van Arriva Nederland.

In de uitvoeringsovereenkomst is onder andere opgenomen wat de specificaties van de elektrische bussen moeten zijn, de leveringsvoorwaarden en hoe de elektrische bussen worden ingezet. De wethouders verkeer en vervoer Hans Tanis van de Drechtsteden, Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht en Hans Freije van Alblasserwaard Vijfheerenlanden waren ook aanwezig bij de ondertekening. Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Het is een mooie stap naar CO2-neutraal OV. Met deze vijf nieuwe elektrische bussen, 51 hybride bussen en straks ook een aantal waterstofbussen zijn we goed op weg naar de toekomst.”

In Dordrecht gaat het type Iveco Rosero First rijden, dit zijn stille en lichte, kleinere bussen. Ideaal voor de oude binnenstad. Deze drie bussen gaan rijden op lijn 10, waardoor deze lijn geheel elektrisch wordt gereden. In Gorinchem gaat Arriva twee VDL Citea LLE 99-E inzetten. Deze bussen gaan rijden op lijn 1 t/m 4 gedurende de spits. Beide type bussen zijn vanwege de lagenvloerconstructie bij de in- en uitstapdeur optimaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. De elektrische bussen worden gedurende de daluren en in de nacht opgeladen op de Arriva-vestigingen. Hiervoor worden binnenkort laadvoorzieningen gerealiseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.