Ads Top

Nieuwe werkplaats RET aan Kleiweg

Na 58 jaar trouwe dienst als werkplaats, busstalling en voormalig hoofdkantoor is het RET-complex aan de Kleiweg afgeschreven. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de eisen om ook de komende 40 jaar groot onderhoud aan de trams en metro’s te doen. Zo passen de nieuwste, langere metro’s niet in de huidige werkplaats. Tijd voor een compleet nieuw gebouw. Mét een werkplaats, magazijn en kantoor die voldoen aan de eisen en wensen van nu en in de toekomst. 

Donderdagavond 9 maart presenteerde de RET het ontwerp van de nieuwbouw tijdens een bewonersavond op de Kleiweg. “Belangrijk is dat we de reiziger ook in de toekomst hoge kwaliteit kunnen garanderen. Dat kan, nu we op deze locatie een nieuwe werkplaats bouwen,” aldus Paul Lorist, directeur Techniek.

"Het nieuwe gebouw vraagt een investering van 56 miljoen euro. Hieraan draagt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag 14 miljoen euro bij." De nieuwe indeling van de werkplaats is ‘geboren’ op de Kleiweg zelf, waar de onderhoudsmonteurs hebben bedacht waaraan hun werkplek moet voldoen.
De locatie is straks van alle gemakken voorzien om de komende 40 jaar onze voertuigen te onderhouden. Bovendien is het een prettige werkplek, onder andere door de hoeveelheid daglicht in de werkplaats. Mooie bijkomstigheid van de Kleiweg is de aansluiting op metrolijn E. "In de toekomst rijden we onze metro’s zo onze werkplaats in. Dat scheelt veel tijd en geld." aldus Paul Lorist, directeur Techniek.

Door het nieuwe gebouw dicht tegen de snelweg aan te bouwen ontstaat er een natuurlijke buffer tussen de A20 en de woonwijk. Zo blijft de open uitstraling van de wijk behouden. De ingang wordt verplaatst naar de Ceintuurbaan. Daarnaast is gekozen voor lichtdoorlatende gevels, zodat de activiteiten binnen aan de buitenkant zichtbaar zijn. Licht en beweging dragen bij aan het gevoel van veiligheid van buurtbewoners. 

De RET is bezig met voorbereidingen van de herontwikkeling. Dit houdt in dat de gebouwen gesloopt worden, de grond gesaneerd en het werk wordt aanbesteed. Naar verwachting start de RET in juni met de bouw. In december 2018 wordt de nieuwe werkplaats in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.