Ads Top

Vernieuwde voetgangerstunnel Bergen op Zoom geopend

Een klein feestje in Bergen op Zoom. Regiodirecteur Inés Plasmans va ProRail heeft daar samen met wethouder Patrick van der Velden de vernieuwde voetgangerstunnel met lift geopend.

De voetgangerstunnel op station Bergen op Zoom, daterend uit 1972, was toe aan grote opknapbeurt.  Daarom is de tunnel helemaal gestript, opnieuw betegeld en is er energiezuinige ledverlichting aangebracht. Om de toegankelijkheid te verbeteren is er een lift naar het middenperron gekomen en is bij de entree aan de oostzijde een nieuwe hellingbaan gerealiseerd. In opdracht van de gemeente is ook de trapopgang en hellingbaan aan de centrumzijde helemaal vernieuwd. Deze maatregelen zorgen ervoor dat mensen zoveel mogelijk zelfstandig kunnen reizen.



De vernieuwing van de tunnel is een gezamenlijk project van ProRail en de gemeente Bergen op Zoom. Door werkzaamheden in de tunnel te combineren met de vernieuwing van het voorplein ontstond een win-win situatie voor beide partijen. Zo is er een gezamenlijk ontwerp gemaakt en is het werk uitgevoerd door Ă©Ă©n aannemer. Beide partijen hebben ook de kosten verdeeld. De gemeente Bergen op Zoom heeft met een provinciale uitvoeringsbijdrage de entree aan het Stationsplein gefinancierd. ProRail heeft namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu de entree aan de oostzijde, de nieuwe lift en de renovatie van de onderdoorgang gefinancierd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.