Ads Top

Ondergrondse fietsenstalling voor 4.000 fietsen in het IJ bij Centraal Station

Er komt een nieuwe fietsenstalling aan de IJzijde van het Centraal Station. In deze ondergrondse stalling is straks plek voor minimaal 4.000 fietsen. De nieuwe stalling vervangt het bekende fietsplatform aan de westkant en de huidige fietspont direct achter CS. Door de fietsen ondergronds te brengen en daar bovenop een wandelboulevard te maken ontstaat veel meer ruimte aan de IJzijde van het station. Onderdeel van de constructie is een aanvaarbescherming, die de fietsenstalling en de kade daarachter beschermt tegen aanvaringen.

De stalling en de boulevard zijn onderdeel van het project Waterfront, waarmee de gemeente de IJzijde van het station verder wil verbeteren. Onderdeel van project Waterfront is ook het realiseren van een goede aansluiting van de fietsenstalling op het huidige Waterplein West (waar de ponten gesitueerd zijn) en het toekomstig Waterplein Oost. Project Waterfront gaat hiervoor varianten en financieringsvoorstellen uitwerken. Naar verwachting wordt hier eind 2017 een besluit over genomen.

Voor de ondergrondse fietsenstalling moet het bestemmingsplan voor het Stationseiland gewijzigd worden. Het ontwerp-bestemmingplan wordt voor de zomer van 2017 ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze op de plannen indienen. De definitieve plannen kunnen dan eind 2017 worden vastgesteld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.