Ads Top

Wie wordt de nieuwe busvervoerder in Noord-Holland Noord vanaf medio 2018?

Tot vandaag konden vervoerders zich inschrijven voor de aanbesteding openbaarvervoerconcessie Noord-Holland Noord. Deze nieuwe concessie gaat in op 22 juli 2018 en is voor de duur van 10 jaar. In totaal hebben 4 bedrijven zich ingeschreven: Arriva, Connexxion, EBS en Syntus. De komende weken beoordeelt de provincie de ingediende biedingen zorgvuldig.

De provincie wil niet alleen meer reizigers in de bussen, maar ook meer tevreden reizigers. Om dat te realiseren zijn diverse eisen gesteld aan de biedingen: maatwerkvervoer dat beter en flexibel kan inspelen op de behoeften van reizigers, snel en vaak waar veel vraag is en een passend aanbod waar de vraag laag is. Daarnaast wordt ook gekeken naar duurzaamheid (geluid en minder uitstoot van vervuilende stoffen), materieel en comfort, het op tijd verstrekken van de juiste informatie en het borgen van goede klantcontact mogelijkheden.

Gedeputeerde Staten gunnen naar verwachting in mei 2017 de opdracht. De concessie Noord-Holland Noord betreft de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel. De nieuwe concessie gaat in op 22 juli 2018 tot medio juli 2028. Op dit moment verzorgt Connexxion het busvervoer in Noord-Holland Noord.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.