Ads Top

Eenvoudig tot 700 euro besparen op aankoop fiets

Consumenten die een fiets kopen kunnen 50 tot 700 euro goedkoper uit zij als zij online goed prijzen vergelijken, blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. Bij de populairste merken besparen consumenten gemiddeld 350 euro.   

De Consumentenbond peilde voor de Consumentengids van mei 2017 de prijzen van ‘gewone’ en elektrische fietsen bij internet fietsenwinkels.

In de prijspeiling komt Fietsconcurrent.nl als goedkoopste uit de bus; de prijzen liggen daar 9 procent onder het gemiddelde. De websites van de stenen fietswinkels zijn het duurst met prijzen die 9 tot 16 procent hoger zijn dan het gemiddelde.

De concurrentie is het grootst bij de merken Batavus, Gazelle en Sparta. Tussen de laagste en de hoogste (advies)prijs bij deze merken zit gemiddeld bijna 30 procent.

Meestal is de levering niet bij de prijs inbegrepen en liggen de bezorgkosten rond de 30 euro. Alleen Fietsenstunt.nl en Fietsonline.com verzenden altijd gratis. Bij Fietsenwinkel.nl, Fietsenstunt.nl en Fietsophetnet.nl moeten consumenten betalen als zij de fiets zelf afhalen.





















































AanradenAangeradenMeld als ongepastMelding verstuurd
















































































































































Reageren

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.