Ads Top

Rover teleurgesteld in zomerdienstregeling Breng

Rover-afdeling Arnhem/Nijmegen is zeer teleurgesteld in de plannen van Breng voor de Zomerdienstregeling. Hoewel de aparte Hoogzomerdienstregeling niet terugkomt, kan de reiziger bij Breng ook komende zomer rekenen op forse frequentieverlagingen van de bussen.

Vorig jaar werd de Zomerdienstregeling door Breng tijdelijk nog verder uitgedund tot een Hoogzomerdienstregeling. De meeste buslijnen reden, ook in de spits, om het half uur in plaats van om het kwartier. Enkele lijnen kregen zelfs een uur- in plaats van een halfuursdienst. Rover-afdeling Arnhem/Breng en de SP kwamen in actie tegen de verslechteringen. Als resultaat keert de Hoogzomerdienstregeling niet terug en duurt de reguliere Zomerdienstregeling met zeven weken nu één week korter dan vorig jaar.

Voor de komende zomer staan enkele verbeteringen op het programma: Breng moet bussen op eenzelfde route beter over het uur verspreiden, zorg dragen voor extra ritten tijdens de introductieweken op de Radboud Universiteit en de tarieven aanpassen op buslijn 80 van Nijmegen naar Millingen. Breng moet daarnaast een communicatieplan voor de nieuwe zomerdienstregeling voorleggen aan de provincie. Helaas blijven de frequentieverlagingen ook dit jaar een feit. Buslijn 82 wordt ook deze zomer zelfs helemaal geschrapt, waardoor reizigers op deze route langer onderweg zijn en extra kosten maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.