Ads Top

Fietspad Oase – Zandvoortselaan van de baan

De provincie Noord-Holland, de gemeenten Zandvoort en Bloemendaal en Waternet hebben besloten geen fietspad aan te leggen van ingang De Oase naar de Zandvoortselaan door de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De provincie Noord-Holland was van plan om, in samenwerking met Waternet en de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort, een recreatief fietspad aan te leggen door de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen heeft evenwel beroep ingesteld tegen de daarvoor afgegeven omgevingsvergunning. Een fietspad op de geplande route zou de natuur in het duingebied verstoren, waaronder bijvoorbeeld de zandhagedis en specifieke vegetatietypen zoals grijs duin en droog duinbos. Op 5 december 2016 heeft de Rechtbank Haarlem het bezwaar gegrond verklaard.

In de regio blijft de wens bestaan voor een goede en aantrekkelijke fietsverbinding tussen Haarlemmermeer en de kust van Zandvoort. De gemeenten Bloemendaal, Zandvoort, Haarlemmermeer en Heemstede gaan nu met elkaar bekijken welke alternatieven er zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.