Ads Top

Treinreizigers Zwolle moeten jaar langer wachten op verbetering

Rover is zeer ongelukkig met het uitstel van spoorwerkzaamheden rondom station Zwolle. Door een mislukte aanbesteding moeten reizigers een jaar langer wachten op hoognodige verbeteringen.

Tijdens de aankomende zomervakantie zouden er grootschalige werkzaamheden in het stationsgebied van Zwolle worden uitgevoerd. Nieuwe sporen en een extra perron zouden de reiziger kortere reistijden en meer treinen opleveren. ProRail heeft Rover laten weten dat de werkzaamheden worden uitgesteld tot de zomer van 2018.

De reiziger moet daarom een jaar langer wachten op de gewenste verbeteringen. Uit navraag van Rover bij ProRail is gebleken dat het uitstel noodzakelijk is omdat de aanbesteding van de werkzaamheden is mislukt. Aannemers gaven aan meer tijd nodig te hebben dan de 11 door ProRail gereserveerde dagen. Dit betekent dat reizigers tussen Groningen en Enschede een jaar langer zijn aangewezen op een slechte overstap en dat er nog geen ruimte is voor de Syntus-sneltrein naar Enschede die vanaf december zou gaan rijden. Reizigers zitten erg te wachten op deze verbeteringen. Rover hoopt er dat er nog opties zijn om de sneltrein naar Enschede toch te laten rijden en vraagt ProRail deze te onderzoeken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.