Ads Top

Rover: Oplossing nodig voor vertragingen sprinter Uitgeest

NS besluit veel te snel om de sprinter naar Uitgeest in te korten tot station Wormerveer. Die conclusie trekt Rover na een eigen analyse van de opgeheven treinen in Wormerveer. Rover heeft NS om opheldering gevraagd. Wanneer de sprinter naar Uitgeest een grote vertraging oploopt, wordt deze ingekort tot station Wormerveer en bereikt zijn eindstation Uitgeest dus niet.

De trein kan dan in Wormerveer keren om op de terugweg geen al te grote vertraging mee te nemen. Voor reizigers richting Uitgeest betekent dit in Wormerveer wachten op de volgende trein, net als reizigers die vanuit Uitgeest hadden willen vertrekken. Voor reizigers uit Alkmaar betekent dit zelfs een half uur vertraging, omdat de overstap in Uitgeest vervalt.

Rover constateert dat de wachttijden nog verder kunnen oplopen omdat NS er niet altijd rekening mee houdt of de volgende trein wel op tijd komt. Ook ziet Rover dat de sprinter soms wel erg snel wordt opgeheven: In de maand juni gebeurde dit al diverse keren bij slechts één of twee minuten vertraging.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.