Ads Top

Camerahandhaving snor- en bromfietsers bij Cuyperspassage station Amsterdam Centraal

Vanaf 18 september krijgen snor- en bromfietsers uit Amsterdam die via de Cuyperspassage rijden een boete. Er wordt met een camera gecontroleerd. Een boete bedraagt 104 euro

Er geldt al langer een verbod voor snor- en bromfietsen in de Cuyperspassage. Het verbod is op borden aangegeven. Ondanks dit verbod rijden er toch regelmatig snor- en bromfietsen door de fiets- en voetgangerstunnel onder het Centraal Station.

Bij het Rijksmuseum wordt al langer en succesvol gehandhaafd met camera’s. Sinds de camerahandhaving is het aantal snor- en bromfietsers door deze tunnel gedaald. Daarom wordt de camerahandhaving bij het Rijksmuseum voortgezet tot en met 2018 en worden er nu ook camera’s ingezet bij de Cuyperspassage.

In 2013 is de passage onder het Rijksmuseum na een grondige verbouwing geopend voor fietsers en voetgangers. De passage is sindsdien voor snor- en bromfietsen verboden. De gemeente nam dit besluit om de verkeersveiligheid te vergroten en de overlast, hinder, of schade te beperken.
In 2015 werd de Cuyperspassage bij het  Centraal Station geopend voor fietsers en voetgangers. Ook deze is vanwege de verkeersveiligheid alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.