Ads Top

Rover vraagt om minder hinder voor treinreizigers Zwolle

Treinreizigers rondom Zwolle gaan de komende jaren veel hinder ondervinden van grootschalige werkzaamheden. Rover roept ProRail, NS en Arriva in een memo op om ruimte te creëren voor onorthodoxe maatregelen die de hinder voor reizigers zal verminderen.

De afgelopen jaren heeft de reiziger rond Zwolle vaak te maken gekregen met aangepaste treindiensten en vervangend vervoer. Al deze overlast heeft de reiziger wel wat opgeleverd, er ligt nu een Hanzelijn, een extra perron en een vernieuwde stationstunnel. Hiermee is de hinder nog niet voorbij: Er staan nog veel grote werkzaamheden voor Zwolle gepland. Daarnaast zullen onder meer werk aan de boog bij Hoogeveen en de verbouwing van de stations Leeuwarden en Groningen zullen de komende jaren het treinverkeer meerdere malen stilleggen.

“Uitzonderlijke werkzaamheden vragen om uitzonderlijke maatregelen”, schrijft Rover aan NS, Arriva en ProRail, “daarvoor is flexibiliteit en creativiteit nodig”. Rover denkt aan maatregelen als enkelsporig rijden, het aanbieden van een beperkte treindienst (zoals een pendeltrein of een deel van de dag treinverkeer) en busdiensten naar grote werk/schoollocaties.

Rover gaat graag met de OV-bedrijven in gesprek om te kijken hoe niet alledaagse maatregelen de hinder voor de reizigers kunnen verminderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.