Ads Top

NS: poortjes dicht op de laatste grote stations

Sinds medio 2014 heeft NS op 71 stations de toegangspoortjes gesloten. 71 procent van de reizigers passeert op dit moment een gesloten poortje tijdens de reis.

De komende maanden volgen de laatste grote stations waaronder Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. Aan het einde van het jaar is het zover, dan passeert het beoogde percentage van ruim 90% van de reizigers een gesloten poortje.

De afgelopen drie jaar zijn op steeds meer stations de poortjes gesloten. Ze zijn daarmee alleen nog toegankelijk met een geldig vervoerbewijs. Op stations met gesloten poortjes geeft 89% van de reizigers aan zich veilig te voelen. Op stations zonder poortjes is dit 79 procent.

Het grootste station met gesloten poortjes is Rotterdam Centraal, dit najaar volgen onder andere Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. De stations in deze laatste fase behoren tot de belangrijkste en meest complexe om de poortjes te sluiten.

Van 21 tot en met 23 september vindt een proef plaats met sluiting van alle poortjes gedurende de hele dag. Reizigers worden hierover via posters, omroepberichten en social media geïnformeerd. Bij de Service- en Informatiebalies op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Airport en in de treinen die Amsterdam Centraal aandoen, attendeert NS (internationale) reizigers tijdens de proef op de gesloten poortjes en het gereedhouden van hun vervoerbewijzen om uit te kunnen checken.



Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.