Ads Top

Stationsvernieuwing Amsterdam Rai: Europaboulevard afgesloten

ProRail en de gemeente Amsterdam werken in de omgeving van station Amsterdam RAI aan spoorvernieuwing en wegonderhoud. De werkzaamheden worden gecombineerd om hinder zoveel mogelijk te beperken. In het weekend van vrijdag 23 mei 20.00 uur tot maandag 26 mei 05.00 uur is de Europaboulevard voor al het autoverkeer afgesloten.

ProRail vernieuwt en verdubbelt het spoor ten zuiden van Amsterdam: er komt acht kilometer nieuw spoor met een groot aantal nieuwe spoorviaducten. Station Amsterdam Rai wordt ruimer gemaakt. Komend weekend plaatst ProRail betonnen vloerplaten voor het nieuwe perron van Amsterdam Rai. In verband met de bouw van een nieuw spoorviaduct is de Amstelveenseweg in het Pinksterweekend van 7 en 8 juni eveneens afgesloten voor verkeer.

De gemeente vernieuwt komend weekend het asfalt op de oostelijke rijbaan van de Europaboulevard tussen de A10 en de Maaslandstraat. Dat gebeurt eveneens op de westelijke rijbaan tussen de trambaan en de A10 en de laatste 40 meter van de afrit van de A10 binnenring.

De spoorvernieuwing ten zuiden van Amsterdam levert over zo'n 2 jaar een hoogfrequent spoornetwerk op naar Schiphol. Robuust, betrouwbaar en met meer capaciteit. Doel: altijd snel en vlot treinverkeer van en naar Schiphol.

ProRail werkt aan de grootste spoor- en stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Het is noodzakelijk voor verbetering en verdere groei van het treinverkeer. De samenleving investeert daar via het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeenten en provincies jaarlijks ruim 1 miljard euro in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.