Ads Top

In Hemelvaartweekend aangepaste dienstregeling Utrecht - Amersfoort

Van donderdag 29 mei tot maandagochtend 2 juni werkt ProRail aan het spoor in de regio Utrecht. Door deze werkzaamheden geldt dit weekend een aangepaste dienstregeling voor reizigers op het traject Utrecht Centraal – Amersfoort. Reizigers moeten rekening houden met een langere reisduur door de aangepaste dienstregeling: op een deel van het traject een bus in plaats van de trein of reizen via een andere route. NS adviseert reizigers om zich voor vertrek goed te informeren over de reismogelijkheden via ns.nl/treinverkeerutrecht en de Reisplanner Xtra.

In het weekend van 29 mei tot maandagochtend 2 juni schuift ProRail twee nieuwe spoordekken in Bilthoven op zijn plaats. De dekken vormen het dak van de toekomstige onderdoorgang voor langzaamverkeer, een nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers onder het spoor door.

Dit weekend laat NS snelbussen rijden voor reizigers tussen Amersfoort en Utrecht Centraal en stopbussen voor reizigers tussen Den Dolder - Bilthoven - Utrecht Overvecht. Doorgaande reizigers op het traject kunnen gebruik maken van ̩̩n van de omreisroutes. NS adviseert reizigers om voor vertrek altijd de Reisplanner te checken voor een actueel reisadvies. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 Р30 minuten.

De werkzaamheden rondom Utrecht worden zoveel mogelijk gecombineerd en uitgevoerd op rustige tijdstippen: ’s nachts en in het weekend. Aanzienlijke hinder is te verwachten in het Pinksterweekend en in de zomervakantie in de maand augustus. Tijdens het Pinksterweekend vinden er werkzaamheden plaats waardoor treinverkeer in meerdere richtingen aangepast zal rijden. Middenin de zomervakantie, wanneer alle regio’s in Nederland zomervakantie hebben, wordt 9 dagen achter elkaar gewerkt. ProRail en NS nemen alle mogelijke maatregelen om de overlast voor de reizigers tot een minimum te beperken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.