Ads Top

Rover roept op tot einde schoonmaakconflict

Rover roept alle betrokken partijen op snel tot een oplossing te komen in het cao-conflict binnen de schoonmaaksector. Reizigers ondervinden veel overlast van de schoonmaakstaking. Rover krijgt veel klachten over zwaar vervuilde treinen.
Lege bekers, gelezen kranten, gemorste koffie en zelfs braaksel.. na een weekend met Koningsdag zijn de treinen smeriger dan ooit. Reizigers vertoeven in toenemende mate in het vuil van henzelf en anderen. Niet vreemd dat bij Rover de klachten binnenstromen.
Het conflict speelt tussen de landelijke werkgevers in de schoonmaak en FNV Bondgenoten. Rover kan de pogingen van NS waarderen om de overlast te lijf te gaan. Zo heeft NS aangekondigd een proef te starten met afvalzakjes in de trein en kantoorpersoneel in te zetten voor de schoonmaak. Ook onder de reizigers is er soms een enkeling die aan het schoonmaken gaat. Flinke overlast is echter niet te voorkomen voor de reiziger, die van dit conflict de dupe is.
Rover roept de betrokken partijen op samen snel tot een oplossing voor het conflict te komen. Daarnaast roept Rover de treinreizigers op om gelezen kranten, koffiebekers en ander afval niet in de trein achter te laten. De prullenbakken op de stations worden wél geleegd!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.