Ads Top

Twee miljoen Europese subsidie voor nieuw NS-station Goffert

'Europa' draagt aan het nieuwe Nijmeegse NS-station Goffert twee miljoen euro bij voor de bouw van het perron en de perronkap en het verleggen van het bestaande snelfietspad. Daarmee is in totaal 5,2 miljoen euro gemoeid. De Stadsregio Arnhem Nijmegen betaalt de overige 3,2 miljoen.
Winkelsteeg, het gebied rond het station, is voor de regio-Nijmegen een economische motor. De provincie Gelderland - uitvoeringsorganisatie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in Oost-Nederland - verwacht dat het nieuwe NS-station die aanjaagfunctie van Winkelsteeg nog meer zal stimuleren. Vooruitlopend op de komst van de spoorverbinding besloot onlangs RoyalHaskoning/DHV zich al met 350 medewerkers op Winkelsteeg te vestigen.
Op de Novio Tech Campus (NTC) zitten al kennisintensieve bedrijven zoals halfgeleiderproducent NXP, in het markante FiftyTwoDegrees zijn internationale onderzoeks- en ontwikkelingscentra gevestigd voor halfgeleiders, chips en medische technologie, en Gebouw M fungeert als incubator voor bedrijven in de life sciences. Daarnaast levert de aanleg van deze openbaar vervoervoorziening een uitstekende bijdrage aan de bereikbaarheid van alle activiteiten op het Goffertpark. Vanaf eind dit jaar stoppen de treinen op NS-station Goffert vier keer per uur. Volgens onderzoek van de Nederlandse Spoorwegen zullen dagelijks tussen de drie en vierduizend mensen van de nieuwe halte gebruikmaken. Het station komt op het viaduct over de westkant van de Neerbosscheweg grenzend aan het NXP-terrein. Aan de kant van FiftyTwoDegrees wordt het station bereikbaar met liften.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.