Ads Top

Gebouwen voor fietsenstalling gratis ter beschikking van NS

De NS krijgt met onmiddellijke ingang gratis beschikking over de stallingsruimte voor fietsen bij Arnhem Centraal. Het gaat om het gemeentelijk deel van de stalling aan de Centrumzijde en over de stalling aan de Sonsbeekzijde in het Cito-gebouw. Het college van b & w heeft hiertoe besloten nadat de NS bekend maakten dat zij vinden dat gebruik van de fietsenstalling de eerste 24 uur gratis moet zijn.
Door het beschikbaar stellen van de gemeentelijke stallingsruimte worden de NS in de gelegenheid gesteld om de gebouwen zo effectief mogelijk te gebruiken en bij alle stallingen hetzelfde regime te hanteren.
De betrokken wethouders Elfrink (Arnhem Centraal) en Leisink (mobiliteit) hebben de plannen van de NS met enthousiasme ontvangen: “het mes snijdt aan twee kanten. De NS krijgt van de gemeente twee stallingen ter beschikking die in perfecte staat verkeren. De gemeente heeft daar fors in geïnvesteerd. Dat de NS de stallingen gratis wil maken voor de gebruiker is geweldig nieuws. In de eerste plaats voor de fietsers zelf natuurlijk, maar ook voor de stad. Want de omgeving ziet veel aantrekkelijker uit als alle fietsen netjes in een stalling staan.”
In de gemeentelijke stalling aan de centrumzijde van het station is op dit moment plaats voor ongeveer 1400 fietsen. In de stalling onder het Cito-gebouw kunnen nu ongeveer 820 fietsen staan. De NS verzorgt het beheer. De gemeente betaalt hiervoor nu jaarlijks nog 130.000 euro. Afspraak met de NS was dat zij na de oplevering van de OV-terminal alle stallingen voor eigen rekening zou exploiteren. Het beschikbaar stellen van de gebouwen waardoor de NS ruimte krijgen om hun plannen voor gratis fietsenstallingen uit te werken, is in lijn met deze afspraak.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.