Ads Top

Designers en NS werken samen om treinreizen te vernieuwen

NS wil het reisplezier van de reiziger nu en in de toekomst verbeteren. Eerder dit jaar hebben zij designers uitgedaagd om ideeën te ontwikkelen zodat reizigers meer keuze hebben hoe ze hun reistijd benutten. Vier concepten zijn doorontwikkeld en kunnen in oktober door reizigers zelf getest worden in treinen op weg naar Dutch Design Week.

Deze designuitdaging is onderdeel van de meerjarige samenwerking van Dutch Design Foundation (organisator van de Dutch Design Week) en de NS onder de noemer What if Lab, die in 2016 is gestart. Hierin worden ontwerpers betrokken bij actuele vraagstukken uit het bedrijfsleven. Dit jaar staat in What if Lab x NS het beter kunnen benutten van reistijd centraal. Per dag reizen ruim 1 miljoen mensen met de trein. Om aan de behoefte van reizigers te blijven voldoen heeft NS designers gevraagd ontwerpen te ontwikkelen waardoor reizigers hun reistijd in een aangename reisomgeving zo optimaal mogelijk kunnen besteden, zowel individueel als in relatie tot medereizigers’

De volgend vier ontwerpen worden getest in treinen tijdens de Dutch Design Week op de trajecten Amsterdam – Eindhoven en Den Haag – Eindhoven. Kijk voor tijden op de website van DDW. Aan de hand van de resultaten van deze experimenten bepaalt de NS of en hoe de ontwerpen gerealiseerd gaan worden.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.