Ads Top

Neem de tram… naar de Boekenbeurs

Vanaf 29 oktober wordt Antwerp Expo weer het walhalla voor de boekenliefhebber. Want dan wordt daar de 81e Boekenbeurs op gang geblazen. Verstandige lezers nemen de tram of de bus naar de beurs. Dat kan vlot en voordelig met een combibiljet.

De Boekenbeurs loopt van 29 oktober tot en met 12 november. Maar voor het eerst wordt deze periode opgesplitst in twee delen. Want op 6, 7 en 8 november is de beurs gesloten. Zoals altijd vindt de Boekenbeurs plaats in Antwerp Expo op de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen. Deze locatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Bovendien is er een handig en voordelig combibiljet. Dus waarom zou u niet met trein, tram of bus komen? Geen gedoe met files of parkeren, en er is nog een voordeel: u kunt op de terugweg meteen beginnen lezen in uw nieuwe aankopen!

Het combibiljet kost 11 euro en is te koop op de website www.boekenbeurs.be, in de Lijnwinkels of aan de grote verkoopautomaten. Hierin zitten naast de toegang tot de beurs ook de rit met tram of bus (heen en terug) vervat. Het combibiljet is geldig in de provincie Antwerpen en op de buslijnen vanuit het Waasland. Op het combibiljet dat u afprint vanop het internet mag u niet vergeten dag en datum in te vullen. Kinderen tot 11 jaar mogen gratis binnen op de Boekenbeurs. Zij reizen best met een Lijnkaart of een dagpas Kind. Behalve als ze al een Buzzy Pazz hebben natuurlijk.

Antwerp Expo wordt bediend door tramlijnen 2 en 6 en buslijnen 17 en 22. Trams 2, 6 en bus 22 bedienen halte ‘Antwerp Expo’ op de Van Rijswijcklaan, bij de ingang van de beurs. Bus 17 bedient halte G. Legrellelaan in de gelijknamige straat (ruim 5 minuten wandelen tot Antwerp Expo).
Met de trein

De NMBS biedt een B-Dagtrip aan. Hierin zitten naast de toegang tot de beurs zowel de treinreis als de rit in Antwerpen met tram of bus (heen en terug) vervat. Wie met de trein komt, stapt best af in Antwerpen-Centraal. Neem dan in metrostation ‘Diamant’ tram 2 richting Hoboken of tram 6 richting Olympiade. Ook bus 17 richting UZA is een optie. Neem deze aan halte ‘Centraal Station’ in de Pelikaanstraat. Sommige treinen bedienen onderweg het station Antwerpen-Zuid. U kunt eventueel hier al afstappen. Het is dan wel nog een kilometer wandelen tot Antwerp Expo.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.