Ads Top

HTM verlaagt snelheid trams voor veiligheid en comfort

Om reizigers blijvend veilig en comfortabel te laten reizen verlaagt HTM de snelheid van trams naar 40 kilometer per uur op het traject Scheveningseweg in Den Haag. Het bedrijf waarschuwt dat het tramverkeer in de toekomst wellicht moet worden stilgelegd om ongelukken te voorkomen.

Normaal rijden de trams van lijn 1 op de Scheveningseweg 50 kilometer per uur. Dit kan niet meer omdat de trams dan gaan slingeren. Het spoor is niet recht meer vanwege verzakkingen in de tientallen jaren oude constructie eronder die ernstig is verzwakt. Ook het wisselcomplex op de kruising van de Teldersweg met de Scheveningseweg is hard aan vervanging toe. HTM controleert voortdurend of de trams nog veilig kunnen blijven rijden op de lagere snelheid. HTM verwacht dat het spoor bij verdergaande slijtage aan eind van het derde kwartaal 2018 niet meer veilig is voor het vervoeren van reizigers.

Binnenkort neemt de gemeente Den Haag een besluit over de wijze van aanpak bij het vernieuwen van dit deel van tramlijn 1. Het vervangen van dit soort omvangrijke spoorcomplexen is namelijk niet eenvoudig en kost veel tijd. De buitenlandse spoorfabrikant van HTM heeft wereldwijd vele klanten. Hun orders worden ingepland in een strak productieschema waar HTM geen invloed op heeft. Het fabriceren, leveren en installeren van het nieuwe wisselcomplex, de kilometers spoor en aanverwante constructies vergt een tijdpad van minimaal een jaar. Daarna volgt de testfase om te controleren of alles veilig is en goed functioneert. Het bedrijf hoopt daarom op spoedige besluitvorming door de gemeente Den Haag om de vervanging tijdig te kunnen realiseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.