Ads Top

Duurzaam samenwerken in 't Gooi

Het Gooi krijgt een nieuwe busbaan tussen Huizen en Hilversum: Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in t Gooi. Omdat de busbaan het spoor kruist heeft ProRail een belangrijke rol in het project. Een integrale aanpak voor duurzame mobiliteit. Donderdag 22 februari 2018 opende het informatiecentrum in Hilversum.

De nieuwe busbaan kruist niet alleen het spoor op meerdere plaatsen, ook ligt het straks strak langs het spoor. Bovendien wordt een overweg vervangen door een onderdoorgang en komt er een ecoduct over spoor én busbaan. ProRail realiseert het deelproject van HOV in ’t Gooi voor het gedeelte vanaf de aansluiting A27 tot het station Hilversum.

Het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) in ’t Gooi betreft de realisatie van een HOV busbaan tussen Huizen en Hilversum van circa 15 kilometer en is, met name in Hilversum, een flinke binnenstedelijke opgave. De busbaan komt daar vanaf de A27 Hilversum binnen en gaat door het natuurgebied Anna’s Hoeve voordat deze parallel aan het spoor de stad in gaat. De busbaan kruist daarbij tweemaal het spoor. Voor een optimale inpassing wordt een overweg vervangen door een unieke dubbellaags onderdoorgang. En voor dieren wordt een ecoduct over spoor en busbaan aangelegd.

In het project ligt een sterke focus op de samenwerking tussen de partijen: Provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum en ProRail. In juli wordt het hoofdcontract aan een partij gegund. De verwachting is dat begin 2019 de eerste schop in de grond gaat en dat eind 2021 de busverbinding en alle andere werkzaamheden gereed zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.