Ads Top

Nieuwe tarieven Intercity Brussel via de Hogesnelheidslijn: vroegboekers reizen goedkoop

Vanaf maandag 9 april rijdt Intercity Brussel 16 keer per dag tussen Nederland en België via de Hogesnelheidslijn. 12 keer rijdt de trein via Amsterdam en Schiphol langs Rotterdam en Breda naar Antwerpen en Brussel. Vier keer per dag is Den Haag HS het aankomst- en vertrekstation. Lees hier meer informatie. Bij deze nieuwe treindienst horen ook nieuwe tarieven: de trein is sneller en rijdt via een andere route.

NS introduceert voor Intercity Brussel zogeheten Flextarieven: standaardprijzen voor treinritten naar alle Belgische bestemmingen. Het is altijd mogelijk om (tot kort voor vertrek) tickets te kopen. Nieuw zijn de “Early Bird” tarieven: vroegboekers reizen extra voordelig. Early Bird tickets zijn te boeken tot en met zeven dagen voor vertrek. Een Early Bird reist van Amsterdam naar Antwerpen voor € 20 op een weekdag of voor € 26 in het weekend. De reguliere ticketprijs is € 36,40 voor een enkele reis (gebaseerd op tweede klas).


De reizigersorganisaties (verenigd in het Locov) zijn positief over het voorstel om met een vroegboeksysteem te werken; het doel is om het gebruik van de internationale Intercity Brussel aan te moedigen op momenten dat er een overschot aan zitplaatsen is (van maandag tot en met donderdag). NS en NMBS gaan dit doen via het aanbieden van goedkopere vroegboektickets naast nieuwe standaardtarieven. Echt Lastminute-boeken wordt daarmee ook iets duurder.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.