Ads Top

ProRail bouwt nieuwe reizigerstunnel in Gorinchem

ProRail bouwt in samenwerking met de gemeente Gorinchem en de provincie Zuid-Holland een nieuwe reizigerstunnel onder station Gorinchem. Het project is deze week gegund aan aannemer Ballast Nedam, die nog dit jaar begint met de bouw. De reizigerstunnel is een lang gekoesterde wens van gemeente en Gehandicaptenplatform.

De reizigerstunnel moet over iets meer dan een jaar klaar zijn. De komst van de nieuwe onderdoorgang betekent dat het station straks voor iedereen toegankelijk is. Zo krijgt de tunnel een lift en is een nieuw zijperron bereikbaar via een hellingbaan. Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen tot nu toe alleen het middenperron bereiken door onder begeleiding van treinpersoneel via een overpad over de sporen te gaan. Deze situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is.

ProRail voert het project uit in samenwerking met de gemeente Gorinchem en met financiële steun van de provincie Zuid-Holland. Ook het gehandicaptenplatform wordt nauw betrokken. Opdrachtgever voor de bouw van de reizigerstunnel is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.