Ads Top

Flaneren aan de IJzijde van het Centraal Station

Flaneren aan de IJzijde van het CS? Met plannen voor een ondergrondse fietsenstalling, een plein met vrij zicht over het IJ én een wandelboulevard langs het water, is dat binnenkort mogelijk.

De IJzijde van Amsterdam CS is de laatste jaren veranderd van een no-go area tot een levendige plek met winkels, restaurants en reizigers. Om dit gebied helemaal af te maken zijn er plannen voor een ondergrondse fietsenstalling, een plein met vrij zicht over het IJ én een wandelboulevard langs het water.

Aan de IJzijde van het Centraal Station komt een ondergrondse fietsenstalling met plek voor minimaal 4.000 fietsen. Door fietsen onder de grond te stallen, ontstaat meer vrije ruimte aan de kade. De nieuwe stalling vervangt het fietsplatform aan de westkant en de fietspont direct achter het station.

Bovenop de fietsenstalling komt een plein. Het plein wordt langgerekt: aan weerszijden 14 meter breder dan de overkapping van het busstation. Het waterplein wordt niet bebouwd, zodat er vrij zicht is over het water van het IJ. De start van de bouw van het nieuwe waterplein is naar verwachting eind 2020.

Dit voorjaar wordt de verbrede westelijke Ruijterkade opgeleverd. Hierdoor ontstaat een prachtige wandelboulevard langs het water van het Centraal Station naar de Westerdoksdijk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.