Ads Top

Giethoorn Express, nieuwe buslijn tussen Steenwijk naar Giethoorn

Op 29 april 2018 start OV Regio IJsselmond met lijn 270, de Giethoorn Express. Deze nieuwe buslijn rijdt dagelijks, van 29 april tot en met 27 oktober, van Steenwijk naar Giethoorn v.v., elke 30 minuten tussen 10.00-18.00 uur. Op zaterdag en zondag biedt OV Regio IJsselmond ook enkele avondritten.
Goede bereikbaarheid

De afgelopen jaren is het vervoer van toeristen tussen Steenwijk en Giethoorn stormachtig gegroeid. De inzet van extra bussen in het weekend gedurende de zomerperiode, is daarom niet meer voldoende. In overleg met de provincie Overijssel, de verantwoordelijke overheidsinstantie voor het openbaar vervoer in deze provincie, rijdt lijn 270 dagelijks van 29 april tot en met 27 oktober.

OV Regio IJsselmond verwacht met de Giethoorn Express ook vertragingen op de reguliere buslijn 70 Steenwijk – Giethoorn – Zwartsluis te voorkomen. Vertragingen werken dan weer door op ritten van andere lijnen en dat is ongewenst. Op lijn 270 geldt het gebruikelijke assortiment aan vervoerbewijzen.

Studenten van Landstede Zwolle zijn in het kader van een stage Handhaving, Toezicht en Veiligheid dagelijks als servicesteward aanwezig van 10.00-15.00 uur. Twee van hen zijn op het station om de mensen de weg naar de bus te wijzen en het vertrek te begeleiden; verder rijdt er in iedere bus van lijn 270 een servicesteward mee om informatie te geven, mensen te helpen met bagage en ze te attenderen op de juiste uitstaphalte.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.