Ads Top

Startschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn

Gemeenten, de provincie Noord-Holland, ProRail en de NS gaan gezamenlijk aan de slag met stationsomgevingen langs de Kennemerlijn, de spoorlijn tussen Uitgeest en Haarlem. Een greep uit de plannen om de stationsgebieden te verbeteren: nieuwe woningen en meer winkels, horeca en voorzieningen rondom de stations, meer fietsenstallingen, betere Park&Ride faciliteiten, heldere bewegwijzering en goede verbindingen naar woonwijken en natuurgebieden.

Deze week zijn de colleges van de gemeenten en de provincie akkoord gegaan met de aanpak van deze OV-knooppunten. Ze geven daarmee het startsignaal voor de uitvoering van de gezamenlijke strategie en concrete maatregelen per stationsomgeving. De plannen zijn het resultaat van een gezamenlijk proces met bijna 200 lokale en regionale partijen en bewonersgroepen. Onder hen ondernemers, projectontwikkelaars, onderwijs- en zorginstellingen, natuurorganisaties, recreatieve en culturele instellingen.

Het gebied langs de Kennemerlijn kent een grote verscheidenheid aan natuurgebieden die gemakkelijk per trein te bereiken zijn, zoals het strand- en duingebied, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de Stelling van Amsterdam en de recreatiegebieden Spaarnwoude en het Uitgeestermeer. Een aantal stationsgebieden langs de spoorlijn zal daarom worden ingericht als toegangspoort naar de natuur. Dat geldt bijvoorbeeld voor Santpoort Noord.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.