Ads Top

Heraanleg Guldenvliesstraat Berchem: tram 9 blijft rijden

Door de heraanleg van de Guldenvliesstraat in Berchem zal voorlopig enkel tram 9 door deze straat rijden. De pendeltram tussen Berchem Station en Sint-Pietersvliet verdwijnt. Bus 32 volgt een omleiding. De werken zullen duren tot begin 2019

Tijdens de heraanleg moet de tram in beide richtingen over één spoor door de werf. Daardoor kan de pendeltram tussen Berchem Station en Sint-Pietersvliet niet meer rijden vanaf 19 maart. Enkel tram 9 rijdt dan nog door de Guldenvliesstraat. Tram 4 blijft ingekort tot de Groenplaats tot het einde van de werken.

Omdat meer reizigers gebruik zullen maken van tram 9, zal de tram vaker rijden in de spitsuren. Er komen in elke richting 10 trams per uur in plaats van 8 per uur. Natuurlijk is er wel altijd een kort oponthoud mogelijk juist voor de tram de straat inrijdt. Door de passage op één spoor doorheen de werf, moet een tram soms even wachten voor het spoor vrij is.

Vanaf 3 april rijdt tram 9 niet meer naar Silsburg, maar wordt P+R Wommelgem de nieuwe eindhalte. Deze wijziging heeft te maken met de heraanleg van de Herentalsebaan in Deurne.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.