Ads Top

Almere Centrum heeft nieuwe perronkap

De noordwestelijke perronkap van station Almere Centrum heeft een vrolijke  dakbedekking gekregen. Bijna 1000 vierkante meter doek verwijst naar de komende vernieuwing van het station. Almere Centrum wil straks het groenste station van Nederland worden.

Station Almere Centrum is het grootste intercitystation aan de Flevolijn en heeft daarmee een belangrijke verbindende functie in het openbaarvervoernetwerk van de stad en de regio. Deze functie zal ook na 2025 nog verder ontwikkelen door de groei van Almere en de verdere uitbreiding van het vervoersnetwerk van de randstad. De gemeente Almere, NS, ProRail en de provincie Flevoland gaan in de periode tot 2022 samen aan de slag met het verbeteren van het station en de daarbij horende pleinen.

Wat er precies gaat gebeuren is nog onderwerp van gesprek, maar er zijn tal van mogelijkheden om het station aantrekkelijker te maken. Denk aan de perrons, de stationshal, de liften, de fietsenstallingen, de toegangen, de verlichting en de omliggende pleinen. Of aan het gebruik van frisse kleuren en veel groen. Straks is Almere Centrum zelfs het groenste station van Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.