Ads Top

Rover kiest nieuwe voorzitter

Zaterdag 26 mei kiest Reizigersvereniging Rover op de Algemene Ledenvergadering een nieuwe voorzitter. Vanuit het bestuur is Walter Etty voorgedragen, er zijn geen tegenkandidaten. Huidig voorzitter Arriën Kruyt vertrekt na acht jaar wegens het verstrijken van de maximale zittingstermijn.

Walter Etty werkt onder meer als organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij kent de wereld van de overheid en van het OV heel goed: hij is diverse malen betrokken geweest bij adviestrajecten voor de ondernemingsraad van NS en hij was voorzitter van het door Rover geïnitieerde project Samen op Reis. Walter Etty was zeven jaar voorzitter van de Consumentenbond en tussen 1980 en 1990 was hij wethouder van financiën van Amsterdam.

De nieuwe voorzitter treedt aan in een roerige tijd voor Rover: de veranderende maatschappij en dalend ledental van Rover plaats de verenging aan de vooravond van een noodzakelijke transitie. Het algemeen bestuur verwacht samen met de beoogde nieuwe voorzitter van het transitieproces een succes te kunnen maken. De voorzitter wordt benoemd voor de periode van één jaar; daarbinnen moet het transitieproces voltooid worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.