Ads Top

Iets vertraagd, maar onderweg: het vernieuwde klapperbord

Treinreizigers moeten iets langer wachten op de digitale versie van de bekende klapperborden. De verwachting was dat reizigers in 2018 de nieuwe reisinformatieschermen tegen zouden komen op station Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Schiphol. Hiervoor zijn NS en ProRail afgelopen jaar een aanbesteding gestart. Helaas is de conclusie nu dat er geen match was tussen de aanbiedingen en onze wensen. Daarom starten NS en ProRail de aanbesteding opnieuw.

Het nostalgische klapperbord wordt door NS en ProRail in een nieuw jasje gegoten, maar het idee blijft hetzelfde. Een centraal punt op het station waar alle vertrektijden van het komende half uur getoond worden. In één oogopslag zien of je nog een kop koffie kan halen of afspreken op dat centrale punt op het station? Het is straks weer mogelijk.

In afwachting tot de nieuwe aanbesteding zitten we niet stil, zegt NS. 'Zo zijn we bezig met de bepaling van de locaties, de praktische zaken zoals de ophangsystemen en natuurlijk de vormgeving van de schermen. Jammer voor velen, maar het nieuwe scherm gaat geen klappergeluiden meer maken.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.