Ads Top

Station Assen in gebruik genomen

Na ruim twee jaar verbouwen en trappen lopen over de tijdelijke passerelle, staat er in Assen een heel nieuw station met reizigerstunnel. En niet zomaar een station, een echte eyecatcher met een enorme driehoekige overkapping. Op zondag 13 mei is het nieuwe station en de reizigerstunnel voor het eerst in gebruik genomen. Ondanks het feit dat de omgeving nog een aardige bouwput is, zijn de eerste reizigers enthousiast over hun nieuwe station en de prachtige overkapping. Op 4 juni gaat de fietsenstalling onder het station open. Eind dit jaar wordt de totale gebiedsaanpak onder de noemer Florijnas opgeleverd.

Het station is in gebruik maar zeker nog niet af. En door de hoosbui op zondagavond was het ook nog spannend of de schade op tijd hersteld zou worden en de treinen vandaag op station Assen konden stoppen. Na een nachtje doorwerken door de aannemer werden de reizigers op maandag in de spits toch getrakteerd op een fris appeltje en muziek.

De fietsenstalling onder het station gaat op 4 juni open. Op het station wordt de komende maanden nog gewerkt aan de inrichting, de pui, de signing en de twee overige winkels. Ook de reizigerstunnel naar perron 2 is nog niet afgewerkt maar voor het transfer veilig te gebruiken. Gelukkig voor de reiziger is al wel de Stationshuiskamer geopend en kunnen reizigers heerlijk droog en aantrekkelijk wachten. Ook het voorplein en het busstation wordt de komende tijd nog verder ingericht, op weg naar de grande finale van het hele Florijnasproject eind dit jaar.


De markante luifel van hout, 8 meter hoog en 3.000 m2 groot is over de treinsporen en perrons geplaatst. Dit zorgt voor beschutting en ook een symbolische verbinding van de beide stadsdelen. De reizigerstunnel sluit naadloos aan op de nieuwe route naar de stad, de rode loper. Ook het stationsplein is uitgevoerd in rode steen om de relatie met de stad en de plek van het station als entree te markeren. Het station is ontworpen door Powerhouse Company en De Zwarte Hond.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.