Ads Top

Nieuwe busdienstregeling 2019 houdt rekening met toenemende drukte in de bus en op de weg

De toenemende drukte in Groningen heeft in 2019 ook gevolgen voor de dienstregeling van Qbuzz. De rijtijden worden aangepast en er gaan extra bussen rijden in de ochtend- en middagspits. Q-link blauw (lijn 3), tussen Leek en de wijk Lewenborg in Groningen, gaat bijvoorbeeld vaker rijden. Qlink 309 tussen Assen en Groningen wordt vaker ingezet in het weekend. Ook de bereikbaarheid van het Martini Ziekenhuis wordt beter.

Door de toenemende drukte op de wegen doen bussen soms langer over hun route. De werkzaamheden voor de nieuwe zuidelijke ringweg zorgen op verschillende plaatsen voor extra oponthoud in en rondom de stad. Daarom worden de rijtijden aangepast en worden extra bussen ingezet.

Het Martini Ziekenhuis krijgt een rechtstreekse verbinding met P+R Kardinge en het UMCG. Lijn 61 (Middelstum - Groningen) en lijn 65 (Zoutkamp - Groningen) rijden voortaan door naar het Hoornsemeer in Groningen en stoppen daarbij ook bij Martini Ziekenhuis aan. Reizigers van lijn 61 hebben voortaan op het Hoofdstation Groningen een aansluiting krijgen op de intercity’s van en naar de Randstad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.