Ads Top

Leerlingen- en dagbestedingsvervoer voortaan via PlusOV

Vanaf 21 augustus verzorgt PlusOV het leerlingenvervoer en het vervoer naar zorginstellingen voor dagbesteding in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. In de komende dagen ontvangen ouders en verzorgers een brief met informatie over het vervoer via PlusOV.

Veel ouders en verzorgers vragen zich af waarom PlusOV het leerlingenvervoer en het vervoer naar zorginstellingen voor dagbesteding overneemt van de gemeenten. De gemeenten uit de Stedendriehoek hebben besloten om samen te werken en het vervoer gemeenschappelijk te regelen via hun eigen regionale vervoerscentrale, onder de naam PlusOV. De gemeenten blijven verantwoordelijk voor het aanbieden van aangepast vervoer voor mensen met een indicatie. Maar door dit samen met andere gemeenten te doen, kunnen zij het vervoer beter organiseren.

PlusOV werkt samen met vervoersbedrijven Willemsen- de Koning Groep en Taxi Witteveen. Voor een aantal reizigers betekent dit dat zij te maken krijgen met een andere vervoerder of chauffeur dan zij gewend waren. PlusOV stelt alles in het werk om de overgang naar de nieuwe situatie probleemloos te laten verlopen. Onderdeel hiervan is de persoonlijke kennismaking door chauffeurs in de week voor de start van het vervoer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.