Ads Top

Start nieuwe U-OV dienstregeling en nieuwe buslijnen

Op  maandag 21 augustus gaat de nieuwe dienstregeling in in de regio Utrecht. De bustijden veranderen en op een aantal routes zijn wijzigingen doorgevoerd. Zo rijden de nieuwe buslijnen 14, 15 en 16 routes die specifiek zijn afgestemd op inwoners die geen grote afstand naar een halte kunnen lopen.

Met de lijnen 14, 15 en 16 worden woonzorgcentra in Utrecht verbonden met relevante bestemmingen zoals een winkelcentrum, ziekenhuis en uitgaansgelegenheden.  Lijn 14 rijdt Kanaleneiland – Oog in Al – Lombok – Centrum v.v., lijn 15 rijdt Kanaleneiland – Oog in Al – Leidsche Rijn v.v. en lijn 16 rijdt Leidsche Rijn – Lombok – Centrum v.v. Er wordt gereden met bussen die ruimte bieden aan  15 tot 20 reizigers. De bussen zijn voorzien van een lage instap, dubbele deuren en voldoende ruimte voor een rolstoel of rollator.

In Bilthoven verandert de route van lijn 77. Na de halte 2e Brandenburgerweg rijdt lijn 77 via de Leijen (haltes Walnootlaan en Rembrandtlaan) naar station Bilthoven. Vanaf station Bilthoven wordt via de huidige route naar Utrecht gereden. Bij station Bilthoven moeten reizigers aan de andere kant van de weg instappen dan zij gewend zijn. In Hoograven wordt de nieuwe halte Hooft Graaflandstraat in gebruik genomen. Lijn 115 wordt derhalve opgeheven.

Vanaf 3 september rijdt lijn 2 weer de normale route in de binnenstad, nu de werkzaamheden aan de infrastructuur door de gemeente Utrecht zijn afgerond. In Nieuwegein wordt op bedrijvenpark  Het Klooster  een extra halte, Eerste Garnizoensdok in gebruik genomen voor lijn 65. In Driebergen-Zeist is een nieuw busstation aan de noordzijde van het station opgeleverd. Deze wordt vanaf begin september in gebruik genomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.