Ads Top

ProRail pakt problemen Schipholtunnel aan

Grootschalige treinenuitval bij een loos alarm in de Schipholtunnel zou voortaan tot het verleden moeten behoren. ProRail heeft een aantal maatregelen aangekondigd waardoor reizigers bij een tunnelalarm hooguit vertraagd, maar niet meer gestrand zullen raken. Rover heeft vele jaren aangedrongen op maatregelen is dan ook blij met het resultaat.

De regelmatige brand- of rookmeldingen in de Schipholtunnel zijn tot nu toe altijd loos alarm. Tot grote ergernis van Rover moest het treinverkeer bij een alarm of een ander probleem in alle vier tunnels geheel worden stilgelegd. Dit is nu veranderd: tegenwoordig rijden treinen langzaam door naar de luchthaven.

Het is één van de maatregelen die ProRail heeft getroffen om het treinverkeer naar Schiphol op gang te houden. Daarnaast zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag incidentbestrijders beschikbaar op een locatie vlakbij Schiphol. Hun aanrijtijd is zo’n 10 minuten. Bij een storing of brandmelding in de tunnel zijn zij snel ter plekke en kunnen vast stellen of een brandalarm terecht is en een mogelijke storing veel sneller verhelpen. Ook wordt de Schipholtunnel regelmatig gestofzuigd om te voorkomen dat het rondwaaiend stof voor storingen zorgt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.