Ads Top

Nieuwe dienstregeling U-OV 11 december van kracht

Op 11 december gaat de nieuwe dienstregeling van U-OV in. Veel vertrektijden van bussen veranderen en daarnaast enkele busroutes. Deze wijzigingen betekenen een verdere verbetering van de dienstregeling. De aansluitingen met de treinen blijven in stand.

NS voert op 11 december de grootste wijziging in haar dienstregeling door sinds 2007. Omdat U-OV op de meeste regionale treinstations aansluitende buslijnen biedt, wordt ook de dienstregeling van de bus aangepast. Hierdoor veranderen de vertrektijden van vrijwel alle lijnen.

U-OV verbetert daarnaast een aantal routes. Dat komt met name door de realisatie van nieuwe infrastructuur. Zo zijn bij Station Leidsche Rijn door de komst van het eerste deel van het grote busstation nieuwe busbanen in gebruik genomen. Daardoor stoppen nu ook lijnen 18 en 28 bij station Leidsche Rijn. In Zeist verandert de route van lijn 43 door Kerckebosch, waar twee nieuwe haltes in gebruik genomen worden. Lijn 95 naar Papendorp Zuid wordt vervangen door lijn 181 van Arriva. Verder rijden lijnen 41 (weekend), 53 (’s avonds) en 72 (in de spits) vaker dan voorheen.

Van 27 december tot en met 6 januari rijdt U-OV de kerstvakantiedienstregeling. Sommige lijnen rijden dan minder vaak. Lijnen 18, 27, 29, 208, 251 en 371 rijden helemaal niet tijdens de kerstvakantie. Op Tweede Kerstdag rijden de bussen en trams als op een zondag. Op Oudjaarsdag rijden de laatste bussen en trams rond 20:00 uur en er rijden dan geen nachtbussen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.