Ads Top

Nieuwe tarieven voor bus en trein in Gelderland

De provincie heeft de nieuwe tarieven voor het openbaar vervoer in Gelderland vastgesteld. Alleen het kilometertarief gaat omhoog met 0,38%.

Per 1 februari 2017 komt er 1 dagkaart voor heel Oost Nederland (Flevoland, Gelderland en Overijssel). Deze is geldig na 9.00 uur en kost 10 euro. Zo’n 5 procent van de reizigers koopt nog een kaartje in de bus. Per 1 februari 2017 kosten de ritkaart en de dagkaart bij de buschauffeur in alledrie de provincies hetzelfde. De prijs van een ritkaart is dan minimaal €2 of een veelvoud daarvan. Het maximumtarief is altijd 10 euro. Om de betalingen voor de chauffeur zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden voor de prijzen van ritkaarten ronde bedragen aangehouden. Het spitstarief van €1,50 bij de ritkaart (bij reizen voor 9.00 uur) is afgeschaft.

Het regionale openbaar vervoer wordt gefinancierd door een subsidie van de provincie en door de opbrengsten van reizigers uit de kaartverkoop/ov-kaart. De vervoerders doen voorstellen voor de nieuwe tarieven. Het Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer adviseert over de voorstellen. Op basis van de voorstellen en het advies stellen Gedeputeerde Staten de nieuwe tarieven vast voor het openbaar vervoer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.