Ads Top

Werk aan de Willemsspoortunnel en proefritten Den Haag-Breda

Op 3 december beginnen de werkzaamheden om het spoor in de Willemsspoortunnel te vervangen. Ook wordt gewerkt aan stations Blaak en Rotterdam-Zuid. Van 3 t/m 18 december en van 7 t/m 22 januari zal de Willemsspoortunnel daarom beperkt te gebruiken zijn voor treinverkeer. In de tussenliggende periode van 19 december t/m 6 januari test NS treinen op de verbinding tussen Den Haag en Breda via de HSL.

Reizigers kunnen gedurende deze periode met de trein of, in weekenden, met vervangend busvervoer op hun bestemming komen. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd, extra overstappen en drukte in de trein.

De sporen en de bovenleiding in en rondom de Willemsspoortunnel moeten worden vervangen omdat ze tegen het einde van hun levensduur lopen. Zo voorkomen we storingen. Ook werken we aan twee, soms drie tunnelbuizen en worden de perrons op station Rotterdam Blaak en station Rotterdam Zuid vernieuwd én verlaagd. Reizigers kunnen daardoor in de toekomst makkelijker gelijkvloers de trein instappen. Voor meer informatie over de werkzaamheden zie: https://www.prorail.nl/werkzaamheden/

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.