Ads Top

Snellere busverbinding voor Amersfoort-Noord met centrum

Vanaf 11 december 2016 rijden bussen van Syntus in Amersfoort en in het oosten en westen van de provincie Utrecht. Tussen Amersfoort-Noord en het centrum van de stad zijn er meer buslijnen met een snellere verbinding.

Tussen Vathorst en Station Amersfoort gaat de nieuwe buslijn 7 de huidige lijnen 3 en 5 versterken. Lijn 3 en 5 blijven ongewijzigd, lijn 7 rijdt via de Valutaboulevard waardoor bedrijventerrein Vathorst beter bereikbaar wordt. Lijn 2 Nieuwland rijdt vanaf 11 december via de Bunschoterstraat. Lijn 4 Kattenbroek, krijgt een snellere route, via Hoogland, naar station Amersfoort. Daarnaast rijdt deze lijn in de spits vaker en wordt het Meander Medisch Centrum aangedaan.

Lijn 1 Soesterkwartier gaat rijden via De Isselt. In de ochtend van het Soesterkwartier via station Amersfoort naar De Isselt. In de middag gaat de route van station Amersfoort naar het Soesterkwartier en van De Isselt naar het station. Buslijnen 6 (Rustenburg), 8 (Schuilenburg) en 19 (De Rusthof) wijzigen niet. Op vrijdag- en zaterdagnacht verzorgt Syntus nachtlijnen die aansluiten op de nachttreinen Utrecht – Amersfoort.

Vanaf 11 december is er een betere verbinding tussen Amersfoort en het Utrecht Science Park en Rijnsweerd. Reizigers uit Nieuwland en Kattenbroek krijgen een snellere verbinding en er komen nieuwe buslijnen van en naar Vathorst en Liendert/Rustenburg. Daarnaast krijgt Vathorst een directe buslijn per buurtbus, van en naar Bunschoten-Spakenburg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.