Ads Top

Start avondvaarten Waterbus

Donderdag 1 december 2016 is de Waterbus in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, de Drechtsteden en Dordrecht Marketing gestart met extra avondvaarten tussen de gemeenten Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. Gedeputeerde Rik Janssen was aanwezig en verrichtte, samen met lid van Provinciale Staten Metin Celik en de initiatiefneemster van het ‘proefproject’, de symbolische starthandeling. Vanaf 1 december is een proefperiode gestart waarin een betere bereikbaarheid met het vervoer over water wordt gerealiseerd tussen de gemeenten. Het personenvervoer over water is niet meer weg te denken uit de regio Rotterdam-Drechtsteden. Het verbindt mensen met elkaar, met werk en met toeristische bestemmingen. Daarnaast draagt het ook bij aan economische- en sociale doelstellingen. Bezoekers en bewoners krijgen de mogelijkheid om langer te winkelen en te genieten van het culturele aanbod en het uitgaansleven in de Drechtsteden.

De Waterbus breidt gedurende de periode 1 december 2016 tot en met 30 juni 2017 haar dienstregeling op donderdag, vrijdag en zaterdag in de avonduren uit. De laatste afvaart is om 01.00 uur. De aanleiding voor de uitbreiding is een verzoek van een inwoner vanuit de gemeente Papendrecht.  Afgelopen periode zijn binnen de provincie en met betrokken overheden en ondernemers  gesprekken gevoerd over de kaders en mogelijkheden van de proefperiode van de uitbreiding van deze avondvaarten. De proef met de avondboot heeft de steun van inwoners en ondernemers. De provincie Zuid-Holland maakt de proef door een financiële bijdrage mogelijk. Ook de regio Drechtsteden draagt bij. Komende periode wordt ingezet om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van de avondvaarten. De proef zal worden geëvalueerd. Onder andere op basis van reizigersaantallen wordt daarna bezien of de avondvaarten een definitief karakter kunnen krijgen.

De provincie Zuid-Holland is een dichtbevolkte en waterrijke provincie. Daarom is het noodzakelijk dat vervoer over water, zowel het personenvervoer als het goederenvervoer als volwaardig alternatief voor vervoer over wegen wordt gezien. De provincie wil de best bereikbare provincie van Nederland zijn. Op dit moment zijn er meerdere contracten voor personenvervoer over water in Zuid-Holland. Deze zijn door verschillende overheden aanbesteed maar worden slechts door een beperkt aantal partijen uitgevoerd. Een aantal van deze contracten loopt binnen nu en 2 jaar af. De provincie Zuid-Holland, de regio Drechtsteden, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam werken samen aan een visie over personenvervoer over water. Samenwerking met en afstemming tussen de betrokken partijen vergroot de aantrekkelijkheid van de regio als woon-, werk-, en/of recreatiegebied, het verbetert de bereikbaarheid van onze regio en stimuleert een  sterk en betrouwbaar openbaar vervoer. De gezamenlijke visie is eind 2016 gereed.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.