Ads Top

Flinke verbetering assistentieverlening trein

Rover is zeer tevreden met de aangekondigde verbetering in de assistentieverlening voor NS-reizigers. Reizigers die niet zelfstandig in de trein kunnen in- en uitstappen, bijvoorbeeld vanwege rolstoelgebruik, hoeven vanaf volgend jaar niet langer uren vooraf assistentie aan te vragen.
Pas na 2030 zal het voor iedereen mogelijk zijn om zelfstandig gebruik te maken van de trein. Dan zijn de hoogtes van perrons en treinvloeren op elkaar afgestemd en is verouderd materieel buiten dienst gesteld. Tot die tijd zijn reizigers met een functiebeperking aangewezen op assistentie bij het in- en uitstappen. Dat kan op 112 van de ca. 400 stations in Nederland. Wie hiervan gebruik wil maken moet zijn of haar reis wel erg goed plannen: assistentieverlening moet maar liefst 3 uur voor vertrek worden aangevraagd.
Vanaf 1 januari 2015 wordt de aanmeldtijd voor deze service teruggebracht van 3 uur tot één uur. Assistentie bij reizen tussen de grootste stations kan straks zelfs tot één kwartier vooraf worden aangevraagd. Dat betekent dat deze groep reizigers straks in principe bijna gewoon kan kiezen voor een reis met de eerstvolgende trein. Mocht een afspraak ooit uitlopen, dan levert de terugreis geen problemen meer op.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.