Ads Top

Ruim zeven kilometer spoorvernieuwing in en boven Groningen

ProRail vernieuwt van 1 tot en met 4 mei het spoor op het traject Groningen-Roodeschool/Delfzijl. Er wordt daar dit jaar ruim 20 kilometer spoor vernieuwd, waarvan ruim zeven kilometer komende vakantieperiode. Zo houden we het spoor betrouwbaar en veilig.
Het spoor is er door slijtage door de jaren heen, toe aan een vernieuwingsslag. De aannemer, die in opdracht van ProRail het werk uitvoert, zal daarvoor een speciale 800 meter lange robottrein inzetten. Deze vernieuwt in vier dagen tijd in totaal circa 4,8 kilometer aan spoorstaven, dwarsliggers en deels ook ballast (spoorgrind).
Naast gebruik van de robottrein wordt ook gewerkt met kleiner materieel zoals kraanwagens. Zo wordt nog eens ruim 2,2 kilometer aan nieuw spoor gelegd. Tegelijk worden overwegen en wissels vernieuwd.
Vanwege de veiligheid voor spoorwerkers en omwonenden, worden enkele overwegen tijdelijk afgesloten. Er kunnen werktreinen langskomen en andere materieel. Ook worden overwegen vernieuwd. Via brieven is de omgeving daarover geinformeerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.