Ads Top

Nieuwe bustijden in regio IJsselmond

Vanaf zondag 4 mei 2014 gaat de nieuwe dienstregeling in voor de bussen in de regio IJsselmond. Met het aanpassen van de bustijden en enkele busroutes sluiten de provincies Overijssel en Flevoland en de vervoerder OV Regio IJsselmond aan bij verzoeken van reizigers. Hiermee verbeteren de aansluitingen tussen bussen en treinen en sluiten zij beter aan op de lestijden van scholen.
Een overzicht van de grootste wijzingen ten opzichte van de huidige dienstregeling.


Lijn 75 (Marknesse - Blokzijl - Steenwijk)

De vertrektijden verschuiven met een half uur. Daardoor sluiten de bussen beter aan op de lestijden van scholieren. Voor de aansluitingen op lijn 71 in Marknesse heeft dit geen gevolgen. Reizigers die van lijn 75 op lijn 76 willen overstappen doen dit voortaan niet meer in Marknesse, maar in Steenwijk. De vertrektijden worden iets aangepast.

Lijn 143 (Kampen - Dronten)

Op deze lijn wijzigt de vertrektijd met ongeveer een kwartier. In Dronten geeft lijn 143 aansluiting op de lijnen 145 en 147, leerlingen uit Swifterbant en Biddinghuizen die in Kampen op school zitten hebben zo een aanzienlijk snellere verbinding. De aansluiting van lijn 143 op de trein en op de buslijnen in Kampen vervalt. Treinreizigers met een bestemming in Kampen kunnen gebruik maken van lijn 11.

Lijn 146 (Emmeloord - Nagele - Swifterbant)

Voortaan rijdt lijn 146 in één richting door Swifterbant heen. Komende vanuit Emmeloord rijdt de bus via de Dronterringweg en de Biddingringweg naar de halte Industrieweg. Vanaf daar rijdt de bus door het dorp, via de haltes Bloemenwijk en Lange Streek, weer terug naar Emmeloord. Hierdoor vervalt de halte Blazoen.

Lijn 148 (Lelystad - Harderwijk)

De ritten uit Harderwijk met vertrektijd 10:14, 11:14, 12:14 en 13:14 uur vertrekken voortaan een half uur eerder, om 9:44, 10:44, 11:44 en 12:44 uur. Hierdoor geven deze ritten in Lelystad aansluiting op lijn 345 naar Emmeloord.
De busmaatschappij OV Regio IJsselmond rijdt in opdracht van de provincies Overijssel en Flevoland. Het vervoersgebied bestaat uit het streekbusvervoer in het gebied Noordwest-Overijssel (Kampen, Genemuiden en Steenwijk) en Flevoland (Noordoostpolder, Urk, Oost Flevoland en Zeewolde).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.