Ads Top

Actiemaand voor bewuster reizen

Een maand lang zo min mogelijk autokilometers maken. Dat is het doel van de jaarlijkse campagne ‘Low Car Diet’. Tijdens de zesde editie van 10 oktober t/m 9 november 2016 gaan organisaties en medewerkers opnieuw met elkaar de strijd aan om zo duurzaam mogelijk te reizen. Gedeputeerde Pim van den Berg daagt wethouders van gemeenten in de provincie Utrecht uit mee te doen.

Het Low Car Diet is de jaarlijkse campagne van stichting Urgenda die medewerkers en bestuurders van bedrijven en overheden uitnodigt een maand lang zo ‘schoon’ mogelijk te reizen. Deelnemers laten, waar mogelijk, benzine- en dieselauto’s staan. Ze reizen tijdens de actiemaand met de fiets, het openbaar vervoer, elektrische- of deelauto’s of een combinatie van deze vervoermiddelen. Het doel is mensen te laten ervaren dat de dagelijkse reis, tussen bijvoorbeeld woning en werk, goedkoper, schoner en gezonder kan.

Het reisgedrag van alle betrokken werknemers en bestuurders wordt bijgehouden tijdens het Low Car Diet. De organisatie die relatief het meeste duurzame kilometers maakt, wint de wedstrijd. Een duurzame kilometer is elke kilometer die niet afgelegd wordt met een benzine- of dieselauto. De organisatie hoopt dat deze campagne leidt tot een blijvende verandering in de manier van reizen.

Gedeputeerde Pim van den Berg daagt in deze YouTube video alle wethouders in de provincie Utrecht uit om in tijdens de mobiliteitswedstrijd bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar het Huis voor de Provincie te komen in plaats van met de auto. Zo kunnen we samen veel duurzame kilometers maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.