Ads Top

Nieuwe busverbinding tussen Assen en het Herinneringscentrum

Zaterdag 24 juli is de nieuwe busverbinding tussen station Assen en het museum van Kamp Westerbork in Hooghalen officieel geopend door gedeputeerde Henk Brink, directeur van Vervoersmaatschappij Noord Nederland, Bert Jacobs, en de directeur van het OV Bureau Groningen Drenthe, Jan van Selm. Op deze manier is het museum in de weekenden beter bereikbaar voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen.

Met de pendelbus, lijn 522, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Bezoekers die met het openbaar vervoer kwamen moesten voorheen uitstappen op het busstation in Hooghalen, 3 kilometer bij het museum vandaan. De nieuwe busverbinding brengt de mensen tot op de parkeerplaats, vóór het Herinneringscentrum. De pendelbus vertrekt iedere zaterdag en zondag om 11.05 uur vanuit Assen en rijdt de hele dag op en neer naar het museum. De laatste bus vertrekt daar om 16.38 uur.

De bus wordt bestuurd door vrijwilligers van het Herinneringscentrum. Met steun van de provincie Drenthe zal lijn 522 gedurende één jaar rijden op dit traject. Wanneer er goed gebruik van wordt gemaakt, zal de busverbinding permanent worden. Vanaf volgende week is de busverbinding te vinden in vervoersapps van 9292OV.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.